香港一世發論壇

新界區 元朗 | 上水 | 粉嶺 | 大埔 | 葵涌 | 荃灣
九龍區 長沙灣 | 深水步 | 太子 | 大角咀 | 旺角 | 油麻地 | 佐敦 | 尖沙咀 | 紅磡 | 土瓜灣 | 九龍城 | 觀塘
港島區 西環 | 上環 | 中環 | 灣仔 | 銅鑼灣 | 天后 | 炮台山 | 北角 | 西灣河 | 筲箕灣
搜索
樓主: harchai
打印 上一主題 下一主題

已經離職的妹妹仔

高級會員

Medal No.133-vo1

chai兄
我係講90后港仔同渣法拉利,林寶堅尼,家往富豪海彎.
這裡資產都過億元,你講的例子100分之1都無,
點 ...
四眼仔 發表於 2012-1-6 17:15

呢D90后渣法拉利,林寶堅尼,家往富豪海彎既有錢仔有無廿幾羅咁多, 我又唔知囉, 但段估佢地都唔會去指壓溝女掛,係咪呢眼仔兄  

1萬

版主

medal_didinga5a6a12a21a26lottery

呢D90后渣法拉利,林寶堅尼,家往富豪海彎既有錢仔有無廿幾羅咁多, 我又唔知囉, 但段估佢地都唔會去指壓溝 ...
harchai 發表於 2012-1-6 17:42

溝女就吾會,玩女就好難講

1萬

2萬

9萬

版主

Medal No.1Medal No.2Medal No.7Medal No.10medal_cc118e21medal_dig3kkk38xa4a12a14a20a22QQ4food18_mtoyupskigirl

1. N年前實例, 個獨仔在多倫多讀書, 到步就買間屋, 買架車, 然後父母就返香港, 個仔要錢就匯過去.....
2. ...
harchai 發表於 2012-1-6 16:36

HARCHAI兄, 你尼D例子, 禾係SSP見唔少LOR

1萬

2萬

9萬

版主

Medal No.1Medal No.2Medal No.7Medal No.10medal_cc118e21medal_dig3kkk38xa4a12a14a20a22QQ4food18_mtoyupskigirl

咪係, 你估好似我地呢班街童咁5豪子餅仔8個人分咩
harchai 發表於 2012-1-6 16:39

禾仲碑LA, 豆零条油炸鬼, 仲要分四份牙

1萬

2萬

9萬

版主

chai兄
我係講90后港仔同渣法拉利,林寶堅尼,家往富豪海彎.
這裡資產都過億元,你講的例子100分之1都無,
點 ...
四眼仔 發表於 2012-1-6 17:15

唉.......四眼仔版主, 拱你真係得閒要去SSP, TAI NAM ST瞄吓LA, 下午五点後, D 90後GA太子爺, 就揸晒D名車等關門收工GA LA, 最平果架刀八九十個0架, 星期天你去TAI PO鹿頚, 新娘潭DO八吓吖, 大把你所謂講名貴跑車, 就係尼班90後GA 0靚仔0靚妹揸出嚟威GA LA, DO時你就會信喇

高級會員

唉.......四眼仔版主, 拱你真係得閒要去SSP, TAI NAM ST瞄吓LA, 下午五点後, D 90後GA太子爺, 就揸晒D名 ...
肥佬 發表於 2012-1-7 09:47

有無十幾廿籮咁多先 , 肥佬兄

高級會員

禾仲碑LA, 豆零条油炸鬼, 仲要分四份牙
肥佬 發表於 2012-1-7 09:34

你班太子爺用1/4條油炸鬼送大碗 "燕窩蟲草雞球粥" 至掛

高級會員

HARCHAI兄, 你尼D例子, 禾係SSP見唔少LOR
肥佬 發表於 2012-1-7 09:31

唔係講笑, HK地搵到錢個D真係段籮計, 有個屋村賣報紙既可以供3個仔女去外國讀書tim

1萬

版主

medal_didinga5a6a12a21a26lottery

其實我搵佢時,佢都有講過,
做多1年到
就會返大陸搵個有主見鍚佢的人結婚,
咁就無人識佢.
用青春賺的錢難賺回青春.用幸福換來的錢難換回幸福.用愛情索取的錢,難索回愛情.即使用一生得到全世界的錢,全世界的錢買不回你的一生.

1萬

2萬

9萬

版主

有無十幾廿籮咁多先 , 肥佬兄
harchai 發表於 2012-1-7 12:03

HARCHAI兄, 第二區禾就唔G, 旦SSP禾夠胆拍心口話有, 其實SSP好多穏閉大財主佬0架, 就以賣報紙GA嚟講, 唔G你記唔記得以前SSP, NAM CHEONG ST, TAI NAM ST口, 有間龍慶酒樓呢 尼間嘢門口果兩檔報紙檔(同一檔主), 禾好細個就邦禾老豆係佢DO買報紙, 直DO果座大廈重建, 就禾所G, 果檔主係DO擺賣超過三十年, 當年佢成家人GA身家, 超過千萬港元, BIN個敢話SSP係窮鬼區吖, 擺檔賣毛巾GA阿嬋, E+刀有兩層幾百呎GA唐樓收租LA