香港一世發論壇

新界區 元朗 | 上水 | 粉嶺 | 大埔 | 葵涌 | 荃灣
九龍區 長沙灣 | 深水步 | 太子 | 大角咀 | 旺角 | 油麻地 | 佐敦 | 尖沙咀 | 紅磡 | 土瓜灣 | 九龍城 | 觀塘
港島區 西環 | 上環 | 中環 | 灣仔 | 銅鑼灣 | 天后 | 炮台山 | 北角 | 西灣河 | 筲箕灣
搜索
樓主: harchai
打印 上一主題 下一主題

已經離職的妹妹仔

高級會員

Medal No.133-vo1

我開呢條thread既目的唔係想爭拗.  但要同囡囡一起過正常生活, 就要比普通人有更大既容人之量. 講真, 囡囡係街行咪又係普通人一個. 係自己過唔到自己至會咁執著他人講既野. 哈, 人地係網上係咁而講下都咁大反應, 係街聽到D男人話叫雞, 咪要斬死人咁滯

中級會員

唔好咁啦,人人諗法唔一樣,
天祐我的愛人  這日  明天  一世把她寵愛

高級會員

唔好咁啦,人人諗法唔一樣,
丁三 發表於 2012-1-4 14:36

丁三兄,  睇你用何角度去睇姐, 豁達既就根本係一笑, 大方既就任人講乜都不會影響現在&將來.  
咁事實係唔關我樹既, 又好聽你話, 算數

1萬

元老

Medal No.1Medal No.3Medal No.1078medal_cc2g3ko1a4a11a14QQ5stars

我好簡單 .....  唔使講咩條件 ... 做過囡囡, 真係過唔到自己.

1萬

2萬

9萬

版主

Medal No.1Medal No.2Medal No.7Medal No.10medal_cc118e21medal_dig3kkk38xa4a12a14a20a22QQ4food18_mtoyupskigirl

我好簡單 .....  唔使講咩條件 ... 做過囡囡, 真係過唔到自己.
Dane 發表於 2012-1-5 02:53

拱做普通朋友你"痾"唔"痾奶"吖, DANEAIR兄

高級會員

Dane 發表於 2012-1-5 02:53

simple and clear :148clap[1]: :148clap[1]: :148clap[1]: :148clap[1]:

高級會員

拱做普通朋友你"痾"唔"痾奶"吖, DANEAIR兄
肥佬 發表於 2012-1-5 10:09

肥佬兄,  其實我地咪又係一樣, 記唔記得我有次襯條女wing左就車輪佢, 仲俾佢條仔撞到...我諗如果條女以前唔係做囡囡既話, 我未必咁夠膽樣做架

初級會員

請恕小弟多口.

我覺得, 雖然果位哥哥既表態方式, 有時可能令人唔係咁鍾意, 不過, 都係因為佢護花心切而已, 始終, 佢地已經同心啦, 當然, 有時有D咁既舉動, 係可以理解的.

況且, 我唸, 大家可以想想, 呢位離職員工, 係佢在職既時侯, 對我地好唔好呢, 以呢個價錢, 算唔算係物有所值呢, 係我黎講, 係呢場合, 呢個價錢同埋佢對我既體貼, 我就真係覺得超值啦.

既然, 我地都已經食到好野, 而員工又對我地咁好, 我覺得, 如果係誠心咁祝福佢同真心愛護佢既, 希望佢真係開心快樂, 就讓......一切隨風啦.

因為, 果位哥哥同員工, 可能又會因為我地既言語, 而產生不必要既小小磨擦, 誠然, 如果接受唔到過去, 就一定唔會有將來, 不過, 接受都係需要勇氣同時間既, 我地就比D時間佢地啦.

就好似"傷口"一樣, 佢岩岩開始停止流血, 我就不停咁去郁佢, 就算想好, 都無咁快啦, 比佢休息靜止一段時間, 慢慢啦, 等個傷口好番, 到時, 個傷口咪可以繼續承受壓力囉.

唔好話果位哥哥, 我覺得, 更加需要比D時間果位對我地都好好既員工, 佢個傷口仲深, 仲入, 需然表面唔覺, 但係, 康復既路係漫長既.

我祗係覺得, 囡囡既報告咁多同咁正面, 我相信大家都係好庝鍚佢既, 唔好為左果位哥哥令人唔係咁鍾意既表態方式, 當然, 我都唔贊同佢既方式, 不過, 我唸大家都唔想因為咁, 而可能無形咁傷害左呢位活潑既小妮子而已.

我地就當係送比佢既最好既禮物啦.

如果小弟在言語間, 有任何錯漏或不敬之處, 煩請賜教, 在此, 我並不是想引起公論, 祗是抒發一下感覺而而已, 若果有令大家感到不快之處, 小弟在此先行謝過.

祝願小妮子幸福快樂
150 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

3萬

4萬

高級元老

Medal No.5Medal No.6medal_cc1e14e21kkk

可以話佢護花心切, 亦可以話佢睇低左呢度 d 網友
同類型事件, 上次 c 兄知會一聲, 大家自然識做, 咁先係互相尊重

1萬

版主

medal_didinga5a6a12a21a26lottery

我開呢條thread既目的唔係想爭拗.  但要同囡囡一起過正常生活, 就要比普通人有更大既容人之量. 講真, 囡囡 ...
harchai 發表於 2012-1-4 12:07

chai兄咪係,
如果界意咪吾好同人一齊,一齊就吾好界意,
呢d事都接受吾到重點起一齊同正常生活,
呢位仁兄都要想清楚吾係到時結左婚,
想到囡囡以前做呢行,為件事時常吵架就吾好,
而囡囡就要為呢件事想清楚現在條仔己經界意,
妳自己咁後生,兩者重有很遠的路要行點可再下去.