香港一世發論壇

新界區 元朗 | 上水 | 粉嶺 | 大埔 | 葵涌 | 荃灣
九龍區 長沙灣 | 深水步 | 太子 | 大角咀 | 旺角 | 油麻地 | 佐敦 | 尖沙咀 | 紅磡 | 土瓜灣 | 九龍城 | 觀塘
港島區 西環 | 上環 | 中環 | 灣仔 | 銅鑼灣 | 天后 | 炮台山 | 北角 | 西灣河 | 筲箕灣
搜索
查看: 12102|回復: 71
打印 上一主題 下一主題

已經離職的妹妹仔

高級會員

Medal No.133-vo1

我認為已經離職既的妹妹(個十分反對用"上岸"呢個字眼).
已經離職既的囡囡同一個已經無做保險既妹妹, 其性質完全相同.
我們可以傾談/懷念以前做過保險既妹妹, 為何不可傾談/懷念以前做過囡囡既妹妹 ?
查實每個人既內心都標簽左"囡囡"呢個行業. 不論說得多大方, 別人談論身邊人既過去, 總是有不安.

實情...我都有同已經離職既的妹妹在一D場合相聚, 妹妹的男友也在一起, 一班人飲酒食飯, 但從來不會有人當面提起or問及關於他們過去的事. 這不是專重當事人嗎 ? 至於背後有無人私語呢 ? 可以管得那麼多嗎 ? 背負著這樣的疑心做人的話, 祇是自己放不低.

例 " 我最憎別人談及我老婆已前做保險之事 "....

人有人說, 祇要處於泰然, 根本不可能影響你的現在+將來. 過去已經是句號, 無人可以改變. 如果過去總是令自己不安的話. 其實你尚未準備好.

1萬

元老

Medal No.1Medal No.3Medal No.1078medal_cc2g3ko1a4a11a14QQ5stars

brother  ........  咁先要睇腸 對方(囡囡) 想唔想話認識你 先得喎 .....  
不過我行街 ....  撞到, 我就唔想認哩 ....  俾女友 插死都知
正所謂, 寧俾佢知, 俾佢估 .. 都唔俾佢見 !

1萬

2萬

9萬

版主

Medal No.1Medal No.2Medal No.7Medal No.10medal_cc118e21medal_dig3kkk38xa4a12a14a20a22QQ4food18_mtoyupskigirl

我認為已經離職既的妹妹(個十分反對用"上岸"呢個字眼).
已經離職既的囡囡同一個已經無做保險既妹妹, 其性質 ...
harchai 發表於 2012-1-3 13:45

HARCHAI兄你又有感而發牙

高級會員

HARCHAI兄你又有感而發牙
肥佬 發表於 2012-1-3 18:31

禾系睇到人地写既野而发下唠叨姐,同禾自己无关

3萬

4萬

高級元老

Medal No.5Medal No.6medal_cc1e14e21kkk

個位仁兄專登開個 account, 叫人識做唔好再炒作, 唔好再對佢女人有幻想, 又話自己有車有樓
典型的尚未準備好

1萬

版主

medal_didinga5a6a12a21a26lottery

個位仁兄專登開個 account, 叫人識做唔好再炒作, 唔好再對佢女人有幻想, 又話自己有車有樓  
典型的 ...
jerso 發表於 2012-1-4 00:26

咪係囉,係香港哋有車有樓有什麼出奇,係基本事.
你話自己渣法拉利,林寶堅尼,家往富豪海彎就話.

1萬

版主

medal_didinga5a6a12a21a26lottery

我都搵過呢個囡囡,重講過好多事,囡囡係總明女,
知佢搵老公條件,不過真係太總明,
識左人哋幾個月就話結婚,人家99年出生得22歲,
不過佢係3個陀地中,最平均一個,囡囡係好,
不過我對佢就無感覺,所以係信箱吹開水只係講其她兩個.
用青春賺的錢難賺回青春.用幸福換來的錢難換回幸福.用愛情索取的錢,難索回愛情.即使用一生得到全世界的錢,全世界的錢買不回你的一生.

高級會員

典型的 ...
jerso 發表於 2012-1-4 00:26

呢度無邊個好似著數兄咁留意D posts,  最叻就係忍得口, 服

1萬

2萬

9萬

版主

Medal No.1Medal No.2Medal No.7Medal No.10medal_cc118e21medal_dig3kkk38xa4a12a14a20a22QQ4food18_mtoyupskigirl

禾系睇到人地写既野而发下唠叨姐,同禾自己无关
harchai 發表於 2012-1-3 22:16

0我.......拱瓦

1萬

2萬

9萬

版主

咪係囉,係香港哋有車有樓有什麼出奇,係基本事.
你話自己渣法拉利,林寶堅尼,家往富豪海彎就話. ...
四眼仔 發表於 2012-1-4 01:00

就算有晒你所講GA嘢, 刀唔係好冷巴閉JET, HK除便係街, 刀掃成幾廿籮尼D嘢LA, 四眼仔版主