香港一世發論壇

新界區 元朗 | 上水 | 粉嶺 | 大埔 | 葵涌 | 荃灣
九龍區 長沙灣 | 深水步 | 太子 | 大角咀 | 旺角 | 油麻地 | 佐敦 | 尖沙咀 | 紅磡 | 土瓜灣 | 九龍城 | 觀塘
港島區 西環 | 上環 | 中環 | 灣仔 | 銅鑼灣 | 天后 | 炮台山 | 北角 | 西灣河 | 筲箕灣
搜索
樓主: W先生
打印 上一主題 下一主題

[其他] 指壓吹水會

高級會員

Medal No.133-vo1

bduck 發表於 2017-6-23 19:08
日日發 , 即係依家太子個位定附近 ?
我唔太記得 , 只記得果時係 機鋪 樓上

日日發註場女有香港身分證既泰妹加坐大飛來既烏鼠
日月星就全部烏鼠
加埋三街大量烏鼠,俄妹跑鐘,好人終於搞左個火百合行動,全部剷起。
搞到祖國美女難來香港,焗住屈船出洋揾食,船上病死既好多,去到中南美洲,歐洲既都無乜好日子過,當年禾有親戚在多明尼加靠賣呢班女人發達,佢後尾返左恩平養老,呢種扑街,希望佢殘廢又死唔去啦。
當年紐約唐人街既老叔父都唔做販賣人口既......又係好長既舊故事,有興趣既可以揾套舊戲"血灑唐人街" 當年就同電影差太多。
人生如朝露,朝為青絲暮成雪,。何需執著呢
回復 支持 反對

高級會員

felixfree 發表於 2017-6-23 20:45
以前我喜爱九号,吸腳指神功。

果時班烏鼠好搏架,加廾皮都可以中出架啦
回復 支持 反對

高級會員

felixfree 發表於 2017-6-23 21:30
对!!新舖才是这地址直至火百合

我估戰國同daydayfat係有關連既
回復 支持 反對

高級會員

felixfree 發表於 2017-6-23 22:17
當年我都有2个friend 揸大飛的,聽說5雞一轉。还有你說的紐約叔叔不占1"一人蛇是錯的。當年小弟留學時, ...

相信你係遲我大约5至8年,你講既褔青已經同,老牌功樂脱節,亦是踏入,cocaine,賣人....等等年代 ,也是唐人街開槍年代既開始。
回復 支持 反對

高級會員

felixfree 發表於 2017-6-23 22:17
當年我都有2个friend 揸大飛的,聽說5雞一轉。还有你說的紐約叔叔不占1"一人蛇是錯的。當年小弟留學時, ...

你講褔青係80年代打後。
我講既係之前老牌功樂大檔年代。
所以有時差。大飛年代係80年代中期既香港, 果時既纽约唐人街已有警察長註,新ㄧ代既竹星仔已經無得發圍,老叔父也開始退走了。
回復 支持 反對

高級會員

felixfree 發表於 2017-6-23 22:40
坦白說!功樂我是不認識的

好耐歷史啦.而家反而多倫多仲有分堂,不過已变成武術學院同麻雀玩耍既聯誼會
回復 支持 反對

高級會員

felixfree 發表於 2017-6-23 23:08
在多倫多哪衷……

Spadina同dundas左近,正確位置唔記得啦。
回復 支持 反對

高級會員

mr2_newcomer 發表於 2017-6-24 08:23
太子心心

Candy 推介。

好吸引喎,冰兄
不過應該好難book了
回復 支持 反對

高級會員

felixfree 發表於 2017-6-23 23:39
嗰度宜家應該系郵局、夕館同national bank

武館on dundas既,沿dundas往北過左spadina無耐就到,(2005年時仲係度
回復 支持 反對

高級會員

felixfree 發表於 2017-6-24 00:00
策兄!請问其实功樂以前是哪些人管理,系哪派系分出來?

小小歷史
50年代蒋介石在纽约支持開立功樂,分堂遍多倫多,多明尼加,委內瑞拉……
七零年代纽约功樂其一管理人乜叔(尚健在,所以不便明示),佢經常走訪各分堂,多倫多管理人我唔知。
回復 支持 反對