香港一世發論壇

新界區 元朗 | 上水 | 粉嶺 | 大埔 | 葵涌 | 荃灣
九龍區 長沙灣 | 深水步 | 太子 | 大角咀 | 旺角 | 油麻地 | 佐敦 | 尖沙咀 | 紅磡 | 土瓜灣 | 九龍城 | 觀塘
港島區 西環 | 上環 | 中環 | 灣仔 | 銅鑼灣 | 天后 | 炮台山 | 北角 | 西灣河 | 筲箕灣
搜索
查看: 21238|回復: 7

澳門桑拿初哥指南 (轉貼)

2萬

元老

Medal No.9medal_cc1medal_cc3e21medal19dinga15QQ5localbooktravel

QQ
新仔一個人最好去桑拿, 點去? 睇下幫唔幫到你?

最好先係信德買套票 , 基本上任何一間都得架la.
留意: 有d旅行社只賣集團旗下既桑拿(如成功,東方)
新仔通常怕醜,  怕乜醜呀, 無人笑你wor.
旅行社會俾最近果班船俾你, 有d場有專車(如仙記, 同agent講幾點到), 或酒店車(如極品)
一般千零蚊至千七就包揀女,包砌,包一個師傅工(採耳.修甲等)
有乜問題買之前問清楚, 買左無得回水架la.

旅行社:
成功只賣 金池, 18, 利澳, 帝濠, 打令1 及 2
東方只賣 仙記, 東方
Other 旅行社會有上述SN. 以及極品, 大富豪, 至尊, 康泰, 太陽等等

一般流程
上到去:
1.知客會問你貴姓, 你又唔係名人, 留真姓ok架la. 怕乜wor
2. 到LOCKER, 有套票俾就俾埋LOCKER哥哥(or姐姐), 物品擺入LOCKER,電話可以跟身, (咪亂影呀, 俾人打柒我幫唔到你架) 之後會比條毛巾同拖鞋你, 然後拿LOCKER匙去沖涼.
留意: LOCKER匙個no.,係用黎記低做過乜野service
3. 你可以去濕蒸或乾蒸, 或者DUP完先蒸又得,有池浸, D毛巾用完就放底 , 拎過條新既就得架la .
4.可以玩下擦背, 俾女女幫你沖(有d要收錢或扣套票上之師傅工, 之前係旅行社問清楚先)
5 沖完涼到浴袍區著浴袍,褲同拖鞋.
6. 入休息室坐低; 侍應會用毛巾蓋住你雙腳, 然後問你飲乜食乜, 有d野要收錢, 睇牌la.
7. 睇報紙雜誌唔駛自己拎, 叫侍應拎就得架la . (旺場時除外)
8. 經理會招呼(旺場時除外) 有乜問題買之前問la, 你可以要求開show 揀女, model加HKD200-500, 睇完揀吾arm 都冇所謂(新仔好少會咁wor )
留意:家下d場 5:30pm-1:00am左右會每半小時自動行一次show. 一晚玩兩至三次game(個個場不同)玩完揀囡
9. 師傅工可做可不做, 可以砌女前後做都得
10. 有d場揀左囡囡, 囡囡會同你吹陣水(仙記,金池等) 你想入房既時候, 通知待應或經理, 一般係唔會催你入房既(旺場時除外). 不過唔好拖太耐, 囡囡會同你一齊入房
   有d場囡囡會係房等你(帝濠等)
11. 記住多數係一個鐘service, 有D係個半鐘, 你唔夠喉就加鐘la(加錢)
12. 夠鐘電話會嚮, 你就要出房la, 有d場囡囡會送你出去休息室, 在d唔會
13. 有d brother 天生大食, 鐘意執多一劑(或幾劑), 有d場第二劑同之後會有discount.
14. 玩夠可以埋單走人, tips 俾又得唔俾又得

補充
有d場, 囡囡會係場入面走黎走去, 有機會可以同佢地吹下水(eg, 仙記, 東方, 金池)
有d囡囡好古惑, 報左鐘開始計時先話出去拎野, 呃你5-15min都有, 小心d
有d brother 機關槍, 1 hr 都可以玩連射ge, 自己同條囡傾la.

借用Bond007師兄之寶貴意見

"我認為初哥應該去桑拿攞經驗,因為桑拿可以卑你逗留24小時,去到你可以坐低食吓嘢、休息吓,對初哥黎講呢啲喺宝貴時間,有機會卑你將緊張嘅心情放鬆落黎,花上幾粒鐘都冇人催你,唔似夜總會有媽咪催、打令一有經理催,放鬆咗之後又可以揾個經理埋黎叫佢詳細解釋下各樣資料,當然要避免去那些經理好寸嘅桑拿(例如十八),嗰啲桑拿真喺揾鬼彩你!我個人經驗覺得仙樂都、金池同利奧啲經理嘅服務態度幾好,金池亦有好多資心嘅囡囡做主任,好樂意詳細為你解釋同傾談。至於揀女,我覺得如果叫晒班囡囡站在你面前卑你揀,對初哥黎講可能壓力比較大,因為初哥唔敢彈冇個得,更唔願意都迫住一定要揀一個。所以應該去定時有囡囡SHOWS嘅桑拿,因為你睇唔啱唔揀都唔會有人理你,呢啲桑拿包括帝濠、十八、利奧、金池、大富豪等等,避免去仙樂都、至尊(此兩間場現亦有show)。

簡要:

如果太緊張就會做快鎗手,所以要爭取適應環境嘅機會及放鬆自己嘅時間,衹有桑拿能提供這些機會。
想揀女冇壓力,去嗰啲有定時SHOWS嘅桑拿,例如帝濠、十八、利奧、金池、大富豪。
想問長問短而又有人理你,大可考慮金池、仙樂都及帝濠。
其他上述冇提過嘅桑拿我都有去過,不過自己唔太滿意嘅亦無謂提啦,無謂點咗你去。"

評分

查看全部評分

初級會員

多谢师兄热心传授新仔经验!
回復 支持 0 反對 1

初級會員

多謝師兄分享!以后有经验喇。

初級會員

多谢嗮,以后去就有经验啦。好啊

初級會員

多謝提供宝貴意見,小弟之前只捧帝濠場。
可以放膽去試其他無咁寸既場囉。
80 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

初級會員

This is a very helpful info for me, thx.

初級會員

好贴,多谢分享!有机会去澳门要试试

2萬

元老

Medal No.9medal_cc1medal_cc3e21medal19dinga15QQ5localbooktravel

QQ
少少建議:

買個上海式套票(揼骨/包來回船票),入到場睇啱囡再補錢轉自由式或以上(揀囡大餐)套票
同喺旅行社買一樣價