香港一世發論壇

新界區 元朗 | 上水 | 粉嶺 | 大埔 | 葵涌 | 荃灣
九龍區 長沙灣 | 深水步 | 太子 | 大角咀 | 旺角 | 油麻地 | 佐敦 | 尖沙咀 | 紅磡 | 土瓜灣 | 九龍城 | 觀塘
港島區 西環 | 上環 | 中環 | 灣仔 | 銅鑼灣 | 天后 | 炮台山 | 北角 | 西灣河 | 筲箕灣
搜索
查看: 4324|回復: 6
打印 上一主題 下一主題

錢事小,命事大!!!!

初級會員

事發經過.........入到房,床邊有個茶幾,好自然d衫和錢包放係哥度,因為無野放係上面同好乾淨,床頭後是木間版,開始時有點其,條女一次過問我好多問題,如做咩工,人工幾多....其的唔係問題多,而係佢好似同第間房d人講咁,第間房我聽到有男人聲,實在太大聱!!!!跟住話要同我按背,係一定係背,所以我諗係哥時做野,因我視線看不到我d野,仆完條女後,比錢,銀包小了兩舊,然後我推下茶幾付近d木板,真係推得開,我無沖動,我點知佢地有幾多人係度,我同條女講一句"唔見錢唔緊要",我仲特登大聲講比第間房條仆街聽,條女開始好驚,因為我個樣好兇,比拉登仲要兇,我第一件事走出屋外,條女仲跟住出黎係咁話唔關佢事,跟住隔離房條仆街終於出房現身,仲比番兩舊水我,睇佢個樣就知佢仲驚過我.....其實我仲驚,我點知佢地有幾多人,你知啦,係哥d地方搵食仲賤命一條.....一個唔覺意筒諗死你就唔低啦!!!!!不過我都攞番尾彩,我同佢講"我唔想再係一星期內見到佢,唔係我會做野......(國語版)".其實我的做野係只報警,唔知佢會當我係兵定係賊呢!!!!!    不過我要聲明我唔係無間道呀 .

所以咁多位大老,出去玩時,錢事小,命事大!!!!見紅都唔好啦!!!!!

中級會員

Medal No.1

Thanks for the warning! How about a little hint at the location?

1萬

元老

Medal No.1Medal No.2Medal No.3Medal No.7Medal No.9medal_cc2e14medal_dig5n43

好評

初級會員

樓主你好勇啵xd
如果真係多人咁點算...

初級會員

wow good job man.
that is the reason why i only bring $50-100 more then i need for the girl. even if i lost my money i will just go and never come back to that place anymore.

初級會員

wow, lucky!!!   good report.  location???

初級會員

Where is it?