香港一世發論壇

標題: 奸計大踢爆 [打印本頁]

作者: 正義俠士    時間: 2013-1-7 00:16
標題: 奸計大踢爆
原本都不想將件事發大,但實在忍不住他的行為,無可奈何要公告給各位會員知道他的惡行
今天在本討論區本地指壓賽報告版塊,濃情信箱內看見一位會員被人封閉了留言及禁止發言,我之後亦在信箱內留言何以會有此事情發生,怎料後來發現該位會員和本人的帖文都被人刪除了,我嘗試登入本討論區亦被視作禁止登入。幸好本人的帳號得以重開,才能夠在此踢爆他的奸計。
正所謂有圖有真相,本人幸好在他刪除罪証前存有証物,大家可以看看兩張圖片。

本人最初發現會員深沉被封閉了留言及禁止發言,於是乎返看留言,發現之前是會員鳳凰在信箱內留言及分享他的自創打 pat pat 大法,我推測會員深沉在看到他的帖文後對鳳凰作出過一些批評性的留言。而我在之後發出的帖亦同樣被刪除及帳號被禁止登入。
何以會員深沉批評過鳳凰的帖文後能夠被人封閉起及禁止發言呢 ? 相信只有討論區的管理層才有能力做到,呢個正是今天要向大家交待的一件事,因為超級版主 ballballlover 就是波哥哥亦是鳳凰,後兩者只是他的分身。
本人有理由相信會員深沉批評過鳳凰的帖文後,ballballlover 就濫用超級版主的權力,封閉起會員的留言及禁止佢發言的權利,繼而再刪除對他不利的罪証。
作者: ballballlover    時間: 2013-1-7 01:31
作者: benxxyu    時間: 2013-1-7 01:38
原本都不想將件事發大,但實在忍不住他的行為,無可奈何要公告給各位會員知道他的惡行
今天在本討論區本地 ...
正義俠士 發表於 2013-1-7 00:16

鳳凰是否Ballballlover 或波哥哥本人就吾知.只见到深沉帖子骂鳳凰無聊.白痴..148版主删除都好正常,免双方再斗缠下去
作者: ballballlover    時間: 2013-1-7 02:07
作者: W先生    時間: 2013-1-7 02:11
係呢到已經有一段時間, 我投波版信任一票.
作者: ballballlover    時間: 2013-1-7 02:14
作者: armchannels    時間: 2013-1-7 08:42
原來和諧的討論區,無啦啦又有人開Post展開罵戰,唉... 何必呢?
作者: ballballlover    時間: 2013-1-7 08:56
作者: lexi    時間: 2013-1-7 09:16

其實大家成年人應有懂得分辨是非的能力.
貴網有為客戶落廣告點會無涉及商業利益 ?
這個世界確實無免費午餐,所登報告真偽多少自行判斷,
作為用家,我相信真的有熱心師兄是出於分甘同味而出報告,明眼人應看得出.
奈何有些週之無日廢話連遍,又在字裡行間顯示食家表現的行為確實令人生厭,
多謝有個機會讓小弟抒發個人意見.
作者: 正義俠士    時間: 2013-1-7 10:31
鳳凰是否Ballballlover 或波哥哥本人就吾知.只见到深沉帖子骂鳳凰無聊.白痴..148版主删除都好正常,免双方再斗缠下去
benxxyu 發表於 2013-1-7 01:38

如果因為會員深沉發表的內容而怕引起罵戰封閉該帖文,何以要連他的登入討論區的資格也要被遞奪?何以其後本人發表疑問的帖文同樣要被河蟹打壓,最後同樣登入討論區的資格也被遞奪?

看來閣下都相當之有運氣及眼力不錯,本人看到會員深沉帖文被封閉,而他的帖文當時是顯示半小時前發表(後來本人才用手機拍下罪証圖片,所以才顯示帖文是一小時前發表),就連本人都看不到當中的內容是什麼,我相信討論區亦不是有很多人能夠看到,但閣下偏偏在封閉前一刻看到而且更知道內容是罵 ballballlover,現在又出來維護好友 ballballlover,真的很難不令人去猜疑你們的關係!大家又可以試試猜想 benxxyu 會否又是另一個的分身?
作者: 正義俠士    時間: 2013-1-7 10:33

如果可以的話,我都好希望網主及指壓版主同 59394 版主出來發表一下佢哋對今次呢件事的睇法。
我本人相信 148 討論區大部份會員眼晴都是雪亮的,識得分辨是非黑白!
作者: 雞虫    時間: 2013-1-7 10:35
唉…依家社會真係黑暗!連網上都唔例外
作者: 小旋風    時間: 2013-1-7 10:50
很奇怪封殺别人I P的鳳凰到現在還不現身交代,那深沉的原帖是(不知所謂,白痴)
本人不介意那仁兄將我的也一同封殺
還有昨晚濃情鐘房的回應也使人深感厭惡,在這裡想問問你(妳)可代表公司裡全部囡囡嗎?(妳)可以身先士卒的品嘗那狗屁不通,不知所謂的大法嗎?
另外Ben兄你又點知係版主而唔係別人的所為,癈解;不過那令人厭惡的垃圾(鳳凰)就肯定唔係波版主,因為波版雖然霸道但不致於藏頭露尾
作者: harchai    時間: 2013-1-7 11:02
原來和諧的討論區,無啦啦又有人開Post展開罵戰,唉... 何必呢?
armchannels 發表於 2013-1-7 08:42

係囉!
作者: 小旋風    時間: 2013-1-7 11:40
回復 7# armchannels

Arm兄從來有人的地方就不會和有諧呢個係定律,何況係呢度
在此希望濃情鐘房能夠出來回應為何有這樣的言論,若你是老闆,囡囡就是你的摇錢樹,生財工具,應該好好的愛惜保護;若你是員工(男),那應寄與尊重,因就是她們(囡囡)養活着你;若是女的就只會鄙視妳,因為大多數女鐘房都是囡囡出身
希望濃情能站出來解釋
作者: W先生    時間: 2013-1-7 12:09
係囉!
harchai 發表於 2013-1-7 11:02

小小一個性愛把戲, 大家何必咁認真.
作者: armchannels    時間: 2013-1-7 12:14
回復 15# 小旋風

旋風兄,開頭我都唔太明白你追問濃情所謂何事。經我詳細閱讀與分析,阿濃情代表之說話只不過係一般客套話,好似平時我哋成日嗰句"得閒飲茶"一樣,可需深究呢?
凡事以和為貴,開開心心又一天㗎啦!^ ^
作者: W先生    時間: 2013-1-7 12:18
回復  小旋風

旋風兄,開頭我都唔太明白你追問濃情所謂何事。經我詳細閱讀與分析,阿濃情代表之說話 ...
armchannels 發表於 2013-1-7 12:14

非常同意, 鐘房只講緊客氣說話.
作者: harchai    時間: 2013-1-7 12:42
小小一個性愛把戲, 大家何必咁認真.
W先生 發表於 2013-1-7 12:09

我認真架, 有D囡囡叫我"老公" , 我當正佢係老婆架, 仲叫佢返我屋企執屋煮飯tim  
作者: harchai    時間: 2013-1-7 12:55
大大話話我都有一老婆哦.
W先生 發表於 2013-1-7 12:50

唔好用呢個字, 唔係又要你解釋架啦
作者: 小旋風    時間: 2013-1-7 13:12
對於那些不或不會尊重别人的仁兄,本人只會深感厭惡,鄙視
亦不屑跟他(她)們溝通
囡囡係賣身體而唔係尊嚴,試問尊嚴你地可以拿什麼來買
不知所謂!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: 濃情    時間: 2013-1-7 13:31
很奇怪封殺别人I P的鳳凰到現在還不現身交代,那深沉的原帖是(不知所謂,白痴)
本人不介意那仁兄將我的也一 ...
小旋風 發表於 2013-1-7 10:50

鳳凰的言论并無丝毫暴力同變态,而阁下睇唔明钟房的回复纯属講笑+客套成份,唯有講句深表遗憾!
作者: Winnisman    時間: 2013-1-7 13:42
對於那些不或不會尊重别人的仁兄,本人只會深感厭惡,鄙視
亦不屑跟他(她)們溝通
囡囡係賣身體而唔係尊嚴, ...
小旋風 發表於 2013-1-7 13:12

小旋风兄如此正经同正氣,又何以出現响度?
作者: ballballlover    時間: 2013-1-7 13:44
作者: Winnisman    時間: 2013-1-7 14:00
如果因為會員深沉發表的內容而怕引起罵戰封閉該帖文,何以要連他的登入討論區的資格也要被遞奪?何以其後 ...
正義俠士 發表於 2013-1-7 10:31

Benxxyu是否分身不得而知,但好明显小旋风及深沉系你既分身啰!
無聊之极!
作者: ballballlover    時間: 2013-1-7 14:17
作者: armchannels    時間: 2013-1-7 14:24
回復 19# harchai

咁你一日要食好多餐飯喎!
作者: armchannels    時間: 2013-1-7 14:27
回復 20# W先生

老婆餅咩! 一打!! 尊重0下,稱老婆為一個個。
你家陣有一大婆,二、三、四... 十一奶。
辛苦唒你每日反牌同點燈,小心龍體,保重保重。
作者: W先生    時間: 2013-1-7 14:51
回復  W先生

老婆餅咩! 一打!! 尊重0下,稱老婆為一個個。
你家陣有一大婆,二、三、四... 十一奶。
辛苦 ...
armchannels 發表於 2013-1-7 14:27

Arm 兄, 講下笑啫, 我收番言論.
作者: Winnisman    時間: 2013-1-7 15:21
W先生 發表於 2013-1-7 14:51

W兄都即時收番言論
...睇黎各钟房以後都要不苟言笑囉
作者: harchai    時間: 2013-1-7 15:21
回復  harchai

咁你一日要食好多餐飯喎!
armchannels 發表於 2013-1-7 14:24

一餐都無, 囡囡仲話 "乜你咁天真架, 我月中叫幾十人做老公架啦..."
作者: harchai    時間: 2013-1-7 15:25
W先生 發表於 2013-1-7 14:51

乜野係真 ? 乜野係講笑 ? 我地咁都唔識分咩
作者: W先生    時間: 2013-1-7 15:28
W兄都即時收番言論
...睇黎各钟房以後都要不苟言笑囉
Winnisman 發表於 2013-1-7 15:21

我只係覺得一個輕鬆話題點解會變得如此嚴肅.
作者: 小旋風    時間: 2013-1-7 15:40
回復 25# Winnisman

白痴,自以為是
作者: ballballlover    時間: 2013-1-7 15:41
作者: ballballlover    時間: 2013-1-7 15:47
作者: Winnisman    時間: 2013-1-7 15:48
我只係覺得一個輕鬆話題點解會變得如此嚴肅.
W先生 發表於 2013-1-7 15:28

咪因为永遠有D搞唔清状况又自以为是既可笑之人囉
呢點足以令人一笑喇,仲严肃D乜
作者: 小旋風    時間: 2013-1-7 15:50
回復 22# 濃情

對不起,剛剛才知道妳是濃情鐘房,亦唔希望將私人恩怨帶到這裡
作者: ballballlover    時間: 2013-1-7 15:52
作者: Winnisman    時間: 2013-1-7 15:56
回復  Winnisman

白痴,自以為是
小旋風 發表於 2013-1-7 15:40

嘘~~唔好轻易動怒,令人觉得你毫無教养!
作者: 小旋風    時間: 2013-1-7 15:56
回復 23# Winnisman

若果連最基本的尊重也不懂就枉生為人
做人風流唔緊要但唔可以下流!!!!!!!
作者: W先生    時間: 2013-1-7 15:58
乜野係真 ? 乜野係講笑 ? 我地咁都唔識分咩
harchai 發表於 2013-1-7 15:25

柴兄同啱兄當然夠層次識分, 只係有人層次低, 唔識分又借題發揮.
作者: armchannels    時間: 2013-1-7 16:11
回復 31# harchai

哈哈哈... 原來大家都係餓鬼
作者: armchannels    時間: 2013-1-7 16:16
回復 29# W先生

點解今日個個咁嚴肅,唔明我響度講笑,調和氣氛㗎!
作者: ballballlover    時間: 2013-1-7 16:22
作者: Winnisman    時間: 2013-1-7 16:27
回復  Winnisman

若果連最基本的尊重也不懂就枉生為人
做人風流唔緊要但唔可以下流!!!!!!! ...
小旋風 發表於 2013-1-7 15:56

請問小旋風兄
鳳凰的pat pat言論邊處冇尊重人?
其实你有冇睇清楚内容?
唔通你風流果陣触摸唔到pat pat?
所以你先定义你系風流人地下流?
作者: 正義俠士    時間: 2013-1-7 16:41
如果 photoshop 改到,咁 #3 會員 benxxyu 講到只见到深沉帖子骂鳳凰無聊.白痴.. 同 #13 會員小旋風講到那深沉的原帖是(不知所謂,白痴)
似乎兩位真係撞邪見鬼了 咁確實係得啖笑
真係現任特首梁振英始祖,大話精,一個大話冚另一個大話!
作者: W先生    時間: 2013-1-7 16:47
回復  W先生

點解今日個個咁嚴肅,唔明我響度講笑,調和氣氛㗎!
armchannels 發表於 2013-1-7 16:16

我都話你同柴兄都明啦.....
作者: W先生    時間: 2013-1-7 17:09
回復  濃情

對不起,剛剛才知道妳是濃情鐘房,亦唔希望將私人恩怨帶到這裡 ...
小旋風 發表於 2013-1-7 15:50

咁究竟邊個將個火頭點著哂人地指壓場d信箱??
作者: ballballlover    時間: 2013-1-7 17:24
作者: ballballlover    時間: 2013-1-7 17:30
作者: 小旋風    時間: 2013-1-7 17:36
回復 49# W先生

老友你賣魚㗎,搭嘴
都話私人恩怨你知咩?定佢有同你講過;若果有講過咁你地的關係一定非比尋常,代出頭也是必然的事了!!!!!!
作者: 濃情    時間: 2013-1-7 17:55
回復  濃情

對不起,剛剛才知道妳是濃情鐘房,亦唔希望將私人恩怨帶到這裡 ...
小旋風 發表於 2013-1-7 15:50

你好!
??我系钟房Anna,請多多指教!
作者: W先生    時間: 2013-1-7 18:03
回復  W先生

老友你賣魚㗎,搭嘴
都話私人恩怨你知咩?定佢有同你講過;若果有講過咁你地的關係一定 ...
小旋風 發表於 2013-1-7 17:36

拿.. 有人認因為私人恩怨係到搞事喇.
作者: benxxyu    時間: 2013-1-7 18:06
如果因為會員深沉發表的內容而怕引起罵戰封閉該帖文,何以要連他的登入討論區的資格也要被遞奪?何以其後 ...

1.想問什么时段上148网才合適,
2.点解你又會在那时段上网見到,可能只準你自己,其他人不可以,奇怪
3.你話上网見到時帖子己被删除,你又点知內容有关鳳凰,除非你是大話精
4.你話鳳凰是Ballballlover,我就吾知,你点知,相信好多网友都吾知,好留意Ballballlover的一舉一動,,有什么企途
作者: jerso    時間: 2013-1-7 18:09
波兄你依然係咁備受關注, 呢樹真係好多有心人
事發時我咁啱在線
深沉回覆鳳凰話 “不知所謂, 白痴”, 跟住就被人禁止發言
俠士兄問發生乜事, 跟住幾個帖都被人刪除

刪帖絕對係錯誤, 不過我相信唔係你造既
上次朋友怪問候我地兩個, 你都冇刪佢既帖
之前龍兄禁止阿仙奴發言, 你都反對
你一直都主張留低事實, 好等大家去評理
作者: ballballlover    時間: 2013-1-7 18:16
作者: ballballlover    時間: 2013-1-7 18:21
作者: benxxyu    時間: 2013-1-7 18:23
如果 photoshop 改到,咁 #3 會員 benxxyu 講到只见到深沉帖子骂鳳凰無聊.白痴.. 同 #13 會員小旋風講到那 ...
正義俠士 發表於 2013-1-7 16:41

何以你見不到帖子內容,就認为深沉兄是批评鳳凰呢?無私顯見私,搅事
作者: armchannels    時間: 2013-1-7 18:25
回復 58# ballballlover

可能係英文:Selfish(自私),可能佢怪你好似我咁,唔再出報告。哈哈哈。
作者: ballballlover    時間: 2013-1-7 18:27
作者: 小旋風    時間: 2013-1-7 18:29
回復 54# W先生

尊駕真係無聊極,令在下深感佩服,甘拜下風,就此封嘴
告罪告罪,謝過謝過!!!!!
作者: ballballlover    時間: 2013-1-7 18:36
作者: W先生    時間: 2013-1-7 18:36
回復  ballballlover

可能係英文:Selfish(自私),可能佢怪你好似我咁,唔再出報告。哈哈哈。 ...
armchannels 發表於 2013-1-7 18:25

我都唔再出報告喎, 所以我都有份?? ............
作者: benxxyu    時間: 2013-1-7 18:36
Benxxyu是否分身不得而知,但好明显小旋风及深沉系你既分身啰!
無聊之极! ...
Winnisman 發表於 2013-1-7 14:00

本人是獨来獨往,什么版主,師兄一个都不認識,只在网上交談,他们是肥或瘦也不知,何来分身
作者: ballballlover    時間: 2013-1-7 18:38
作者: benxxyu    時間: 2013-1-7 18:48
佢地成日都咁屈人架啦!
ballballlover 發表於 2013-1-7 18:38

好日都吾上网.昨晚睇波.未开波無聊上网.就遇上屈人事件..Ball兄你肥定瘦..?
作者: benxxyu    時間: 2013-1-7 19:18
遲左上网回复無聊事件.就比人屈分身.现在得閒.所謂正義大俠.現在可以屈D什麼好呢?
作者: ballballlover    時間: 2013-1-7 19:25
作者: ballballlover    時間: 2013-1-7 19:26
作者: kelvincyl    時間: 2013-1-7 22:55
以我識左BALL兄咁熟, 堅信BALL兄係唔會DEL POST ,

相信之前有上開148既會員, 都知道BALL兄的為人, 對今次事件自會有判斷能力

至於點解會發生今次事件, 真係有待網頁負責人去查證一下
作者: W先生    時間: 2013-1-7 23:18
有事發生 d老友就出哂黎

大家唔使勞氣, 我d仇家耐不耐就病發出黎鬧人. ...
ballballlover 發表於 2013-1-7 18:16

我都有仇家耐不耐就岀嚟吠人  
作者: ballballlover    時間: 2013-1-7 23:21
作者: ballballlover    時間: 2013-1-7 23:23
作者: W先生    時間: 2013-1-7 23:28
唔怪得呢件事你咁上心,原來你都係過來人!
ballballlover 發表於 2013-1-7 23:23

路見不平啫
作者: ballballlover    時間: 2013-1-7 23:33
作者: benxxyu    時間: 2013-1-7 23:55
我都有仇家耐不耐就岀嚟吠人
W先生 發表於 2013-1-7 23:18

因为你有兩個VV字母..我都是你仇家.不過我吾會似的狗通处吠..
作者: W先生    時間: 2013-1-8 00:07
因为你有兩個VV字母..我都是你仇家.不過我吾會似的狗通处吠..
benxxyu 發表於 2013-1-7 23:55

唔係呀麻。。。咁我可能通街都係仇家喎
作者: benxxyu    時間: 2013-1-8 00:11
唔係呀麻。。。咁我可能通街都係仇家喎
W先生 發表於 2013-1-8 00:07

所以你小心的好.哈哈哈哈哈哈哈哈
作者: W先生    時間: 2013-1-8 00:13
所以你小心的好.哈哈哈哈哈哈哈哈
benxxyu 發表於 2013-1-8 00:11

.................................
作者: jerso    時間: 2013-1-8 02:05
深沉個 account 開番
其實佢只係講左句 “不知所謂, 白痴”, 冇乜大不了
管理層今次有改善
作者: ballballlover    時間: 2013-1-8 08:54
作者: W先生    時間: 2013-1-8 09:18
雖然批評者的出發點是為囡囡好, 但也應該客觀分析, 不可胡亂罵人白痴,癡線.
作者: ballballlover    時間: 2013-1-8 09:24
作者: benxxyu    時間: 2013-1-8 10:18

在此纷爭了结前希望版主.admin或龍兄幫我澄清benxxyu A/C  並不是大話精正義仕俠士所講是Ballballlover.波哥哥或鳳凰的分身.在帖子3說出所見及想像處理手法.並無偏幫任何一方.
作者: benxxyu    時間: 2013-1-8 10:31
反而现在我怀疑正義俠士是否某君的分身.在短短半小时内可以做出精细抵毀行动.不是一朝一歹.好有心思.不是普通网友能做得到,希望各网友想想他的企途 thx
作者: benxxyu    時間: 2013-1-8 12:23
記得有人說過憎恨一個人是最辛苦
踏入新一年.應該是開心.但無端端捲入私人恩怨纠纷.血氣方剛是好.希望正義俠士放下恩怨将精神精力放在事業上.有多餘時間去品尝奶茶.甜品.水餃開心得多.人生有幾多個十年.怨恨只會令自辛苦
作者: W先生    時間: 2013-1-8 12:38
記得有人說過憎恨一個人是最辛苦
踏入新一年.應該是開心.但無端端捲入私人恩怨纠纷.血氣方剛是好.希望正義 ...
benxxyu 發表於 2013-1-8 12:23

ben哥呢句最岩聽, 唔好再因為兩個英文字嬲我喇,
作者: ballballlover    時間: 2013-1-8 12:44
作者: benxxyu    時間: 2013-1-8 12:49
ben哥呢句最岩聽, 唔好再因為兩個英文字嬲我喇,
W先生 發表於 2013-1-8 12:38

点敢呀...简生說過做人最緊要食力.你实力好過我.無話好說.,佩服..陰敬..呵呵呵呵
作者: ballballlover    時間: 2013-1-8 12:49
作者: benxxyu    時間: 2013-1-8 12:55
ben兄, sorry, 這事為我而起, 唔好氣憤, 得閒去鑽研下 pat pat 大法!
ballballlover 發表於 2013-1-8 12:44

嘻嘻...早二十年前已经試過了.不過隻手就住力.好累

点會氣憤..咪當笑话.笑看人生百態.無慾無求(只有性慾)
作者: W先生    時間: 2013-1-8 13:08
其實我都比囡囡打過 pat pat, 兩情相悅時, 是種情趣遊戲, 搞下氣氛 有乜問題?
ballballlover 發表於 2013-1-8 12:49

我都試過比囡囡咬手臂, 個牙印持續成個星期.
作者: ballballlover    時間: 2013-1-8 13:10
作者: ballballlover    時間: 2013-1-8 13:13
作者: jerso    時間: 2013-1-8 13:15
以前波版訂下既共識 :-
其一係會員唔可以用粗口罵人, 如有違反, 管理層會先行警告, 如果警告後都一再違反就禁止發言
其二係管理層唔好刪帖, 留低事實等大家去評理, 言論自由係討論區既基石
今次正正就係管理層間接比左個機會 阿仙奴/深沉/正義俠士 去用假設黎搞針對, 報復私人恩怨
作者: benxxyu    時間: 2013-1-8 13:17
原來係師祖!!!!
ballballlover 發表於 2013-1-8 13:10

ball兄如果你未到四十.做我兒子都覺得细
作者: ballballlover    時間: 2013-1-8 13:18
作者: ballballlover    時間: 2013-1-8 13:20
作者: ballballlover    時間: 2013-1-8 13:23

歡迎光臨 香港一世發論壇 (http://www.newhk148forum.com/bbs/) Powered by Discuz! X3.2