香港一世發論壇

新界區 元朗 | 上水 | 粉嶺 | 大埔 | 葵涌 | 荃灣
九龍區 長沙灣 | 深水步 | 太子 | 大角咀 | 旺角 | 油麻地 | 佐敦 | 尖沙咀 | 紅磡 | 土瓜灣 | 九龍城 | 觀塘
港島區 西環 | 上環 | 中環 | 灣仔 | 銅鑼灣 | 天后 | 炮台山 | 北角 | 西灣河 | 筲箕灣
搜索
返回列表 發新帖
樓主: ballballlover
打印 上一主題 下一主題

[轉貼] MTR 被扒銀包的慘痛經驗

2萬

元老

Medal No.9medal_cc418medal_dikkka2a11a26a27QQ1adultAVclubbingselfupski

原帖由 kelvincyl 於 2010-7-31 18:32 發表

billy兄, 咁你真係好彩同醒目, 如果唔係就......

真係冇諗過係大陸咁狼死, 睇黎以後坐車都係要小心, 留意下四圍環境先得

想問下billy你個時係邊個地方發生, 係咪較遠既地區先會發生, 係東莞或廣州 ...

是在深圳發生,當時我是去新洲村,乘26幾(忙記)中巴,劫車地方在福田市場.
不過回想可能是因我才劫車,他們驚我報公安所以劫車走人.
係東莞或廣州到無發生,我一向返大陸都好小心,叫雞都會開兩個房.
較遠既地區,有次公司派我去四川,約十三,四年前,去的地方叫白沙,係成都機場坐四個鐘車才到,
接我的四川同事叫不要告訢別人我係香港人,出入都和他或他的朋友一起去,因為他們都有手槍,
他說治安很差,過了二曰,我坐公司車從工廠返公司(在四川)看見路上有一個人拿手搶射向一個
坐住電單車的人,人車都下地,拿搶的拿了電單車走了,我叫報公安,但司幾話無用,公安唔理,
公安張個死人放一兩天,不聞不問,便燒了吧!放在路上等村民見到可能會通知到他的家人,通知唔到也
是燒了吧!(因為天氣熱,原來在農村處理死人要大量冰塊令他不變,但冰塊要錢,人巳死誰來付?)

1萬

元老

Medal No.5medal_cc1medal_cc3medal2576e21a1a19QQ3foodLEGOlocalcartoyclubbing

原帖由 billy838 於 2010-7-31 19:04 發表

是在深圳發生,當時我是去新洲村,乘26幾(忙記)中巴,劫車地方在福田市場.
不過回想可能是因我才劫車,他們驚我報公安所以劫車走人.
係東莞或廣州到無發生,我一向返大陸都好小心,叫雞都會開兩個房.
較遠既 ...

真係估唔到原來深圳都會有呢d事發生, 下次係大陸坐車都係小心d, 不過有時返去做野, 多數都係有工廠人黎接我, 之後坐工廠車, 絕少會坐公交車

billy兄真係勁, 連叫雞都開2間房, 咁咪好重皮 , 分分鐘夠錢叫多一隻雞

估唔到十幾年前, 四川咁恐怖, 隨身都有人帶槍, 仲要射瓜人先搶野 公安仲要唔理, 冇王管

2萬

5萬

禁止訪問

波波版主

Medal No.1Medal No.2Medal No.3medal_cc3medal2501-e21medal_dig1g7kkkn43n40footballa3a4a5a6a12a14a17a19QQ2QQ6QQ28QQ30foodphonetravelgirl

2萬

元老

Medal No.9medal_cc418medal_dikkka2a11a26a27QQ1adultAVclubbingselfupski

原帖由 kelvincyl 於 2010-7-31 20:09 發表

真係估唔到原來深圳都會有呢d事發生, 下次係大陸坐車都係小心d, 不過有時返去做野, 多數都係有工廠人黎接我, 之後坐工廠車, 絕少會坐公交車

billy兄真係勁, 連叫雞都開2間房, 咁咪好重皮 , 分 ...

買個保儉,開多間房比一兩百,拉o左可能一兩萬.
呢招係個公安朋友教,事前要同條女夾口公,大家姓名,出生曰期,幾時識,大家係朋友來旅遊.
注:但今時今日,外面風大雨大,唔知得唔得,大家都係唔好試