香港一世發論壇

標題: 3G上148網 [打印本頁]

作者: jjcc1914    時間: 2011-1-16 02:56
標題: 3G上148網
想問有用開3G上網的巴打,你哋用開個台收得好唔好
作者: arsenal620    時間: 2011-1-17 23:29
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-17 23:29
你哋部NOTEBOOK / NET BOOK 係咪牌子??
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-17 23:31
原帖由 arsenal620 於 2011-1-17 23:29 發表
我冇用 3G 上網 , 你見我半夜上嚟 係就係用 netbook 上 但用屋企個 router 咋

ERIC仔,我正好要NETBOOK資料,請問你部NETBOOK係乜嘢牌子型號呢??
作者: jayshing    時間: 2011-1-17 23:32
我自己用要 one2free + iphone4 ( $ 328 per month X 24 month )  
基本性還可以接受 , 我自己用緊800M , 主要是office + home 有wifi
所以基本性800M enought

JJ版你依家想出netbook 外加3G
或你只是想出3G plan
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-17 23:32
我正在考慮買部平netbook上3G,想問吓意見??
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-17 23:33
原帖由 jayshing 於 2011-1-17 23:32 發表
我自己用要 one2free + iphone4 ( $ 328 per month X 24 month )  
基本性還可以接受 , 我自己用緊800M , 主要是office + home 有wifi

JJ版你依家想出netbook 外加3G :1 ...

請問你部埃瘋科買咗有冇一個月??
作者: arsenal620    時間: 2011-1-17 23:34
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-17 23:35
原帖由 jayshing 於 2011-1-17 23:32 發表

唔好意思,想問吓你喺痴女病棟果陣係用埃瘋科定係碌卜

作者: jayshing    時間: 2011-1-17 23:36
原帖由 jjcc1914 於 2011-1-17 23:32 發表
我正在考慮買部平netbook上3G,想問吓意見??

你屋企有無上網先
個plan 到期沒

PS: netbook 你有咩要求
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-17 23:37
原帖由 arsenal620 於 2011-1-17 23:34 發表

Asus EEEPC , Model 係 1015PED
電腦節時買架 , $2,880

請問你部EEEPC 主要係咩用途,對部叻卜有乜嘢評語??
作者: jayshing    時間: 2011-1-17 23:39
原帖由 jjcc1914 於 2011-1-17 23:35 發表

唔好意甲,想問吓你喺痴女病棟果陣係用埃瘋科定係碌卜

我個時唔洗碌卡, 我朋友唔幫我碌住
好像one2free, 只是hold 住 limited, 唔洗預繳但要用緊one2free先得
我自己部iphone4 好像用左3-4 個月
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-17 23:41
原帖由 jayshing 於 2011-1-17 23:36 發表

你屋企有無上網先
個plan 到期沒

我而家用緊DESKTOP用妄上痕30M,有部古董PII200 機WIN98se
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-17 23:43
原帖由 jayshing 於 2011-1-17 23:39 發表

我個時唔洗碌卡, 我朋友唔幫我碌住
好像one2free, 只是hold 住 limited, 唔洗預繳但要用緊one2free先得
我自己部iphone4 好像用左3-4 個月

鎖你,我其實問:想問吓你喺痴女病棟果陣係用Iphone4定係NOTEBOOK 上網??
作者: jayshing    時間: 2011-1-17 23:46
原帖由 jjcc1914 於 2011-1-17 23:41 發表

我而家用緊DESKTOP用妄上痕30M,有部古董PII200 機WIN98se

oic, 其實依家好多人都join unlimited plan
跟住用iphone share wifi 出來, 屋企米唔洗join上網囉

其實你office search 唔 search 到有無 netvigator hotsports
如果可以的話, 用你netvigator 個手指米唔洗join 3g plan 囉
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-17 23:46
原帖由 jayshing 於 2011-1-17 23:36 發表

你屋企有無上網先
個plan 到期沒

個IMS有1年約  

netbook 你有咩要求: <3K(愈平愈好),上網、玩FLASH GAME、睇片流暢就得喇
作者: arsenal620    時間: 2011-1-17 23:46
作者: jayshing    時間: 2011-1-17 23:47
原帖由 jjcc1914 於 2011-1-17 23:43 發表

鎖你,我其實問:想問吓你喺痴女病棟果陣係用Iphone4定係NOTEBOOK 上網??

iphone , 但上148 好辛苦
screen too small la
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-17 23:49
原帖由 jayshing 於 2011-1-17 23:46 發表

oic, 其實依家好多人都join unlimited plan
跟住用iphone share wifi 出來, 屋企米唔洗join上網囉

其實你office search 唔 search 到有無 netvigator hotsports
如果可以的話, 用你netv ...

問題係:

1)我要買過部CHEAP CHEAP NETBOOK + 3G MODEM
2)工作位置只收到1010同 ONE2FREE訊號其他台收唔到
作者: jayshing    時間: 2011-1-17 23:50
原帖由 jjcc1914 於 2011-1-17 23:46 發表

個IMS有1年約  
netbook 你有咩要求:  

Asus 都唔錯, 但自己喜歡dell 多d
主要是個keyboard D 鍵大小小 ( outlook better )
其實abover 3000的話, 基本性依家許多部都一樣
主要是自己打鍵時覺得o唔ok先
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-17 23:51
原帖由 arsenal620 於 2011-1-17 23:46 發表

其實係驚部 desktop 突然有事 , 都可以有另一部用住先
因為我唔識整電腦 , 突然有一日冇得上網會死架

部機因為只係跟 1G Ram , 感覺有啲慢囉 , 但佢就有兩個 USB 3.0 , 一個 USB 2.0

行WIN 7 / WIN XP??
點解唔加RAM??
作者: jayshing    時間: 2011-1-17 23:52
原帖由 jjcc1914 於 2011-1-17 23:49 發表

問題係:

1)我要買過部CHEAP CHEAP NETBOOK + 3G MODEM
2)工作位置只收到1010同 ONE2FREE訊號其他台收唔到

這樣你出netvigator 好dwor
主要是3G 是跟台, signal 唔好的話上網好慢
作者: arsenal620    時間: 2011-1-17 23:53
作者: jayshing    時間: 2011-1-18 00:01
原帖由 jjcc1914 於 2011-1-17 23:49 發表

問題係:

如果你有部netbook 的話, 不如出部ipad , samsung galaxy s , Viewsonic ViewPad 7
如果smartone 只上3G plan ( $208 per month 唔知多少個月 )
和唔知你工作位置收唔收到
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-18 00:01
原帖由 jayshing 於 2011-1-17 23:50 發表

Asus 都唔錯, 但自己喜歡dell 多d
主要是個keyboard D 鍵大小小 ( outlook better )
其實abover 3000的話, 基本性依家許多部都一樣
主要是自己打鍵時覺得o唔ok先

budget under 3000我都知3-4k多選擇,但係想搵~10" MINI note
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-18 00:04
原帖由 jayshing 於 2011-1-17 23:52 發表

這樣你出netvigator 好dwor
主要是3G 是跟台, signal 唔好的話上網好慢

試過pccw mobile工作位置冇訊號

想問one2free 淨上台,預繳畀現金唔簽咭得唔得
作者: jayshing    時間: 2011-1-18 00:06
原帖由 jjcc1914 於 2011-1-18 00:01 發表

budget under 3000我都知3-4k多選擇,但係想搵~10" MINI note

Dell 個部ok架 http://www1.ap.dell.com/hk/zh/ho ... s=dhs&cs=hkdhs1
囉朋友部demo 來試用 ( 但自己用notebook + Ausu netbook )
作者: jayshing    時間: 2011-1-18 00:07
原帖由 jjcc1914 於 2011-1-18 00:04 發表

試過pccw mobile工作位置冇訊號

想問one2free 淨上台,預繳畀現金唔簽咭得唔得

幫你問問,我唔太清楚
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-18 00:10
原帖由 jayshing 於 2011-1-18 00:01 發表

如果你有部netbook 的話, 不如出部ipad , samsung galaxy s , Viewsonic ViewPad 7
如果smartone 只上3G plan ( $208 per month 唔知多少個月 )
和唔知你工作位置收唔收到

工作位置收唔到smartone 1010 / one2free only

ipad , samsung galaxy tab , Viewsonic ViewPad 打字慢勁唔掂

我其實主要係用嚟上148網 同玩facebook game
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-18 00:13
原帖由 arsenal620 於 2011-1-17 23:53 發表

Win 7 , 但係 starter
懶嘛 反正主要都係用 desktop 多 , 咪一路都冇搞加 ram 囉

eric仔,你部desktop最好定期scan virus,最好裝 kis,裝新程式先設設衰完點,定期backup mail,有事run system restore..
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-18 00:17
原帖由 jayshing 於 2011-1-18 00:06 發表

Dell 個部ok架 http://www1.ap.dell.com/hk/zh/ho ... s=dhs&cs=hkdhs1
囉朋友部demo 來試用 ( 但自己用notebook + Ausu netbook )

1G RAM行WIN 7  LAG唔LAG先??
唔知有冇得加ram

2880呢個價錢有好多選擇
作者: jayshing    時間: 2011-1-18 07:46
原帖由 jjcc1914 於 2011-1-18 00:17 發表

1G RAM行WIN 7  LAG唔LAG先??
唔知有冇得加ram

2880呢個價錢有好多選擇

我自己一定再重裝xp
作者: arsenal620    時間: 2011-1-18 10:23
作者: jayshing    時間: 2011-1-18 10:43
原帖由 arsenal620 於 2011-1-18 10:23 發表

有呀 我用緊 NOD32 , 好少裝新程式 , EMAIL 我用 hotmail 嗰啲
我 desktop 有事通常係死底板

死底板是好正常
你用咩底板 ?
作者: jayshing    時間: 2011-1-18 10:48
JJ 版
其實你是否目標為office 可以上到網先?
其實簡單可以join 一個3G Plan , desktop 用手指米得囉
1010 plan ( http://1010.hkcsl.com/jsp/servic ... im_service_plan.jsp )
$239 per month 都ok wor
作者: arsenal620    時間: 2011-1-18 10:49
作者: ryanwong13    時間: 2011-1-18 11:02
Netbook...真係唔掂架...
俾多少少買部notebook好D WO~~
作者: jayshing    時間: 2011-1-18 11:10
原帖由 arsenal620 於 2011-1-18 10:49 發表

唔知呀 因為通常搵人整 佢幫我搞埋
不過而家用緊嗰塊應該都係 Asus
我屋企都算算哋近海 , 所以可能容易死底板

oic
但AUSU底板都好好用
你好容易死底板 ? how long per one ?
作者: jayshing    時間: 2011-1-18 11:13
原帖由 ryanwong13 於 2011-1-18 11:02 發表
Netbook...真係唔掂架...
俾多少少買部notebook好D WO~~

對,主要是netbook 唔重, 方便
我以前成日出trips 所以先買netbook 用咋 ,依家部netbook 勁小用
其實依家對我來說,基本性上網,看youtube, check email 的話,我覺得用talet好D,方便好用
作者: ryanwong13    時間: 2011-1-18 11:18
Tablet都方便
不過JJ兄要玩FB Game,就唔太順手,而且有點侄~
想睇片都係買部2GB RAM Notebook先好~~
作者: arsenal620    時間: 2011-1-18 11:25
作者: jayshing    時間: 2011-1-18 11:25
原帖由 ryanwong13 於 2011-1-18 11:18 發表
Tablet都方便

Facebook D Game 好麻煩嗎?
我到依家仲沒有嘗試玩
作者: jayshing    時間: 2011-1-18 11:28
原帖由 arsenal620 於 2011-1-18 11:25 發表

再之前嗰塊用一年到 , 而家呢塊都用咗一段時間未死

OIC,都有機會你屋企個邊太濕
作者: arsenal620    時間: 2011-1-18 11:33
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-18 12:05
原帖由 jayshing 於 2011-1-18 07:46 發表

我自己一定再重裝xp

我都一定會,仲有加埋RAM添
作者: jayshing    時間: 2011-1-18 12:08
原帖由 jjcc1914 於 2011-1-18 12:05 發表

我都一定會,仲有加埋RAM添

JJ版你可以看看1010個plan
$234 per month ok wor 但不是next G plan
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-18 12:09
原帖由 jayshing 於 2011-1-18 10:48 發表
JJ 版
其實你是否目標為office 可以上到網先?
其實簡單可以join 一個3G Plan , desktop 用手指米得囉
1010 plan ( http://1010.hkcsl.com/jsp/servic ... im_service_plan.jsp  ...

我公司D機上晒DOMAIN,LOCK埋USB有得咁玩

個PLAN貴ONE2FREE少少
不過你覺得ONE2FREE好唔好用

作者: jayshing    時間: 2011-1-18 12:15
原帖由 jjcc1914 於 2011-1-18 12:09 發表

我公司D機上晒DOMAIN,LOCK埋USB有得咁玩

個PLAN貴ONE2FREE少少
不過你覺得ONE2FREE好唔好用

我覺得one2free 麻麻
我自己compare的話, 1010/smartone > one2free > 3 > people
PS: 可惜你自己有IMS約在身,不是可以出1010 next G ,兩邊用

作者: jjcc1914    時間: 2011-1-18 12:29
原帖由 jayshing 於 2011-1-18 12:15 發表

我覺得one2free 麻麻
我自己compare的話, 1010/smartone > one2free > 3 > people
PS: 可惜你自己有IMS約在身,不是可以出1010 next G ,兩邊用

我IMS都用咗十幾年,質素尚可嘅
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-18 12:32
原帖由 ryanwong13 於 2011-1-18 11:18 發表
Tablet都方便

係呀,買了會加夠RAM的,衰掂呢輪RAM平翻晒
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-18 12:37
原帖由 arsenal620 於 2011-1-18 11:33 發表

以前試過幾次要換家居電話插頭嗰塊底板

我諗你屋企企要長開冷氣,畀多少少電話,慳番D電器維修費
作者: arsenal620    時間: 2011-1-18 12:44
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-18 12:49
原帖由 arsenal620 於 2011-1-18 12:44 發表

如果嗰排潮濕勁 , 隻窗真係出水
換家居電話個底版唔使錢 , 不過影響到唔知有人打嚟

開冷氣抽濕,D野都有咁易發霉,坐擁無敵海景要畀多電費,唔慳得
作者: arsenal620    時間: 2011-1-18 12:50
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-18 17:31
原帖由 arsenal620 於 2011-1-18 12:50 發表

如果太利害 會開抽濕機 , 我話近海 冇話有無敵海景

近海除咗潮濕之外,仲有咸氣,最高闗窗開冷氣
作者: jayshing    時間: 2011-1-18 18:28
原帖由 jjcc1914 於 2011-1-18 17:31 發表

近海除咗潮濕之外,仲有咸氣,最高闗窗開冷氣

怪唔知A兄又
作者: arsenal620    時間: 2011-1-18 18:30
作者: jayshing    時間: 2011-1-18 18:33
原帖由 arsenal620 於 2011-1-18 18:30 發表

淨係得我一個咩
邊方面濕 ?

講笑only  
對我來說,感覺你唔太咸濕
作者: ballballlover    時間: 2011-1-18 19:00
作者: arsenal620    時間: 2011-1-18 20:25
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-18 20:57
原帖由 jayshing 於 2011-1-18 18:33 發表

講笑only  
對我來說,感覺你唔太咸濕

家企D電器成日壞,都幾濕滯吓,連個人都會燥D

近海D咸氣,會鐵器更容易起锈
作者: jayshing    時間: 2011-1-18 23:09
原帖由 arsenal620 於 2011-1-18 20:25 發表

我梗知大家都係講笑啦
何以見得呢 ?

你心中只有一個囉
作者: arsenal620    時間: 2011-1-18 23:11
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-18 23:12
原帖由 ballballlover 於 2011-1-18 19:00 發表
如果JJ兄自己一個人用電上網, 咁最好就用HSDPA無限無線上網USB手指. 返屋企插desktop用, 外出配netbook, 週街都上到網.

如果你話用netbook再轉番XP行, 咁不如買d清貨特價品CPU用N270, XP,  DSC直銷有, 應該連6-ce ...

我諗住3G上網(ONE2FREE NEXT G),都係任上無限DATA,唔知係唔係HSDPA

NETBOOK 仲未有心水,1G RAM 行XP會好點,灣仔電腦城曾出現過D 所謂內部測試機 聯想 S10-2 N280 CPU(1.66 我估係單春)不過得3 CELL電咋 ($1600)
作者: arsenal620    時間: 2011-1-18 23:13
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-18 23:19
原帖由 arsenal620 於 2011-1-18 23:13 發表

但粒 U 行 N280 喎

要睇你個PROGRAM是否 SUPPORT MULTI-CORE,如果唔係嘅話,咁就不如買單春要快D速度,價錢爭一半呀
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-18 23:20
原帖由 arsenal620 於 2011-1-18 23:11 發表

咁呢個係代表我長情同專一啫

好似司徒華咁
作者: ballballlover    時間: 2011-1-19 21:38
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-19 23:20
原帖由 ballballlover 於 2011-1-19 21:38 發表
JJ兄,呢隻幾抵,Win7 starter 開機比WinXP快,唔會學vista食ram, 1G巳夠用。 N455比上一代N270省電(battery hour 可廷長),速度略快。

HKD$2288.00重送Iomega 320GB 外置式儲存harddisk連case!超值!可能好快冇 ...

唔該晒,真係勞煩晒你咁忙都同摷料

哎吔~你早一日講我慳番2百幾蚊啦
今日我個朋友幫搵人攞咗部同你講嘅exactly一樣:lenovo S10-3C,一樣都係N455,160GB,不過加夠2G RAM,齊頭$2K,佢都話呢個筍價,去貨好快 (因為包埋OFFICE 2010 STARTER:EXCEL,WOKD)

仲話6CELL電可以用8HR
作者: ballballlover    時間: 2011-1-19 23:31
作者: ballballlover    時間: 2011-1-19 23:40
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-19 23:40
原帖由 ballballlover 於 2011-1-19 23:31 發表
用得著Iomega 320GB 外置式儲存harddisk連case說就我個價抵少少,唔使用外置HD使就你個價抵。

公司冇乜野要抄茖部機度,又唔會用部機BT嘢,屋企有部4-BAY NAS,插咗兩個2TB HDD,仲有3TB容量,大把位BT AV睇

EXT HDD 除非ESATA,其他都好慢

遲幾日再上台
作者: ballballlover    時間: 2011-1-19 23:48
作者: ballballlover    時間: 2011-1-19 23:49
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-19 23:58
原帖由 ballballlover 於 2011-1-19 23:49 發表
上台和記最平,需然好多人話smartone最好,但我用過和記,smartone,PCCW mobile wifi,覺得差唔多姐。

我工作位置接收超差,除咗CSL其他收唔,已知ONE2FREE收到,而我問佢哋門巿,個SALES話123同1010 SAME NETWORK BUT 1010 HAS THE FIRST PRIORITY. 我會1010 / 123 是但一個

想問1010 / 123 佢哋哪個好點??

PCCW就好怪,之前佢地2G用 SUNDAY ,3G就只聽聞好差,因冇PREPAID 咭想試都冇得試
作者: ballballlover    時間: 2011-1-20 01:12
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-20 18:14

jayshing兄:
想問你有冇朋友用1010  / 123 畀人限速 / 呃錢??
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-20 18:20
我本來諗住出1010 3.6m ,插落部netbook上網,netbook上網好易上下載超額,驚畀佢限速
http://www.ofta.gov.hk/zh/ca_bd/case_closed/T9_10.pdf

3.6M 每月4GB / 7.2M 每月10GB /21M 每月50GB,唔通要用到21M/$5XX)好鬼貴啫
作者: jayshing    時間: 2011-1-20 19:07
原帖由 jjcc1914 於 2011-1-20 18:20 發表
我本來諗住出1010 3.6m ,插落部netbook上網,netbook上網好易上下載超額,驚畀佢限速
http://www.ofta.gov.hk/zh/ca_bd/case_closed/T9_10.pdf

3.6M 每月4GB / 7.2M 每月10GB /21M 每月50GB,唔通要用到21M/ ...

其實唔Download BT 或 看PPS 的話, 我覺3.6M ok
但真實我答唔到你, 我I4 plan 只是上網用, 一個月用大約200-300m
如果你爆limited 他們會lock 限速, 會超慢 ( 我朋友有試 )
如果用用下覺得唔ok的話米叫佢地 upgrade 囉
PS: 你個plan Sign 多少個月?
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-20 23:56
原帖由 jayshing 於 2011-1-20 19:07 發表

其實唔Download BT 或 看PPS 的話, 我覺3.6M ok
但真實我答唔到你, 我I4 plan 只是上網用, 一個月用大約200-300m
如果你爆limited 他們會lock 限速, 會超慢 ( 我朋友有試 )
如果用用下覺得唔ok的話米叫佢 ...

我仲未上會,主要插NETBOOK上網,唔同電話先天限制,電腦上網係最爽的,我有時會用嚟睇波(PPLIVE),驚DATA會OVER而被限速

唉~~屋企洗衣機又夠期壞咗 ,又要買新嘅
作者: ballballlover    時間: 2011-1-21 00:00
作者: ballballlover    時間: 2011-1-21 00:03
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-21 00:05
原帖由 ballballlover 於 2011-1-21 00:00 發表

依家d電器好快壞,唔環保!

聽人講有D廠家會係電器整個計時裝置,夠期自動打柴

我公司有三部RICOH打印機同一型號唔同部門用,分別係高中低用量,用了三年,過咗2011年就一齊印嘢SHORT咗
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-21 00:16
原帖由 ballballlover 於 2011-1-21 00:03 發表

我唔睇波但用netbbok live睇波可能唔夠快。

平時DESKTOP用PPLIVE,UUSEE插件睇,等陣3:30AM有波試用NETBOOK睇,效果掂唔掂先
作者: jayshing    時間: 2011-1-21 01:15
原帖由 jjcc1914 於 2011-1-21 00:16 發表

平時DESKTOP用PPLIVE,UUSEE插件睇,等陣3:30AM有波試用NETBOOK睇,效果掂唔掂先

UUSEE正 再加廣東channel 插件
作者: jayshing    時間: 2011-1-21 13:23
原帖由 jjcc1914 於 2011-1-21 00:16 發表

JJ版昨天試成怎樣?
Lag唔Lag
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-22 12:53
原帖由 jayshing 於 2011-1-21 13:23 發表

JJ版昨天試成怎樣?
Lag唔Lag

我噚晚 用測試過:

CONFIG:
LENOVO IDEAPAD S10-3 (N455/1.66MHZ,2GB RAM) WIN 7 STARTER

PCCW 30M BROADBAND
03:00AM USE UUSEE. PPTV 睇亞洲杯,好順無LAG
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-23 17:18
jayshing 兄:

請問吓你用123上網,點樣check data usage(數據使用量)的
作者: jayshing    時間: 2011-1-23 17:35
原帖由 jjcc1914 於 2011-1-23 17:18 發表
jayshing 兄:

請問吓你用123上網,點樣check data usage(數據使用量)的

我自己在123 網頁可以出報告到我自己手機
但一星期出一個
你個Next G plan 可唔可以上網check ?
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-23 17:37
原帖由 jayshing 於 2011-1-23 17:35 發表

我自己在123 網頁可以出報告到我自己手機
但一星期出一個
你個Next G plan 可唔可以上網check ?

未上呀,不過問定先,謝謝
作者: jayshing    時間: 2011-1-24 15:55
原帖由 jjcc1914 於 2011-1-23 17:37 發表

未上呀,不過問定先,謝謝

JJ兄你依家用緊咩plan ?
剛剛收到one2free send SMS 俾我
$ 229 per month  用7.2Mbps
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-24 18:18
原帖由 jayshing 於 2011-1-24 15:55 發表

JJ兄你依家用緊咩plan ?
剛剛收到one2free send SMS 俾我
$ 229 per month  用7.2Mbps

你個係咪舊客優惠,新上台要3XX
作者: jayshing    時間: 2011-1-24 18:26
原帖由 jjcc1914 於 2011-1-24 18:18 發表

你個係咪舊客優惠,新上台要3XX

唔知wor, 我自己無用開NEXT G
佢話我speical offer 俾我
如果早d收到這個SMS的話,俾你用這個offer啦
我自己都唔需要用
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-25 09:16
原帖由 jayshing 於 2011-1-24 18:26 發表

唔知wor, 我自己無用開NEXT G
佢話我speical offer 俾我
如果早d收到這個SMS的話,俾你用這個offer啦
我自己都唔需要用

昨晚上班,有同事一樣收到SMS,估計係舊客優惠
作者: jayshing    時間: 2011-1-25 10:35
原帖由 jjcc1914 於 2011-1-25 09:16 發表

昨晚上班,有同事一樣收到SMS,估計係舊客優惠

你自己有無用one2free ?
有的話米嘗試complain 下, 可能work wor
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-25 16:03
原帖由 jayshing 於 2011-1-25 10:35 發表

你自己有無用one2free ?
有的話米嘗試complain 下, 可能work wor

我唔係one2free客呀,工司的大廈剛了3發射站,依家又要選擇123, 1010, 3 三間數字台
作者: ballballlover    時間: 2011-1-26 00:33
作者: jjcc1914    時間: 2011-1-26 09:19
原帖由 ballballlover 於 2011-1-26 00:33 發表

咁用3囉,剛裝站,實好架!同時3最平!可以用Nokia果款,小LuLu都係果款,min收費$98,Max好似係$198,重免左半年隧道費。

咁你而家用緊哪個3G台呢

歡迎光臨 香港一世發論壇 (http://www.newhk148forum.com/bbs/) Powered by Discuz! X3.2