香港一世發論壇

標題: 昔日鳳竇大廈風光不再 [打印本頁]

作者: 148小記    時間: 2010-7-6 21:04
標題: 昔日鳳竇大廈風光不再
以往著名嘅鳳竇大廈, 如立信, 福僑, 華豐等等, 都係出名多女嘅叫雞勝地, 而家因呢D大廈嘅立案法團唔想咁多閑雜人仕出入, 所以要一般陌生人進入要出示身份証. 咁樣做就嚇走左好多雞虫, 所以大部份嘅囡囡都要搬竇喇, 真係風光不再
作者: jjcc1914    時間: 2010-7-6 23:54
咁以後咪要去天文台道洗樓
作者: 肥佬    時間: 2010-7-7 19:55
原帖由 148小記 於 2010-7-6 21:04 發表
以往著名嘅鳳竇大廈, 如立信, 福僑, 華豐等等, 都係出名多女嘅叫雞勝地, 而家因呢D大廈嘅立案法團唔想咁多閑雜人仕出入, 所以要一般陌生人進入要出示身份証. 咁樣做就嚇走左好多雞虫, 所以大部份& ...

E+立信同華豐刀仲有一兩檔係DO, 旦以前MK GA天成大廈, 就真係鬼影刀冇隻0勒, 148小記
作者: rider    時間: 2010-7-7 20:48
諗起舊時華豐同立信真係好多好野食~懷念
作者: kelvincyl    時間: 2010-7-7 22:23
立信大廈都去過幾次上樓骨  個時正囡囡都仲係約$450-$500全套, 而家就差唔多起碼$500-$600
作者: jjcc1914    時間: 2010-7-8 01:33
原帖由 kelvincyl 於 2010-7-7 22:23 發表
立信大廈都去過幾次上樓骨  個時正囡囡都仲係約$450-$500全套, 而家就差唔多起碼$500-$600

乜依家仲貴過以前,唔通少左生意對手,即刻加番價
作者: kelvincyl    時間: 2010-7-8 20:03
我冇去好耐了, 不過有時上網睇, 價錢係貴左, 可能租金貴, 冇辦法
作者: 推油    時間: 2010-7-11 14:21
作者: kelvincyl    時間: 2010-7-11 15:42
條走廊咪成日有環迥立體聲  肯定好過癮
作者: 肥佬    時間: 2010-7-12 01:26
原帖由 kelvincyl 於 2010-7-11 15:42 發表
條走廊咪成日有環迥立體聲  肯定好過癮

顧住聽DO頂5順, 要係走廊打飛支BOR
作者: kelvincyl    時間: 2010-7-12 16:24
咁條走廊咪做左戰靶場, 一地都係子彈
作者: TMS2002    時間: 2010-7-12 17:12
唔怪得咁多漬啦  
作者: hongyar    時間: 2010-7-14 15:05

作者: paulsiu69    時間: 2010-7-18 17:50
Not forgetting "SIU SIU SIU LIN"  in Sunhing Building .................. i've  visited her serveral times as her service is excellent.
作者: Mr.韋    時間: 2010-7-18 19:29
原帖由 jjcc1914 於 2010-7-6 23:54 發表
咁以後咪要去天文台道洗樓

天文台道好快要拆啦 要去玩盡快

歡迎光臨 香港一世發論壇 (http://www.newhk148forum.com/bbs/) Powered by Discuz! X3.2